Szinetár Dóra vallomása: "Őrizgettük a polcon a papírt, hogy a gyerekünk fogyatékos"

Forrás: Szinetár Dóra/Instagram -
Szinetár Dóra kisfia Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinetár Dóra felgyújtotta legkisebb gyermeke, Benji orvosi papírjait. A kisfiúról azt állapították meg, hogy Down-szindrómás.

Szinetár Dóra 2017-ben adott életet harmadik gyermekének, Benjinek, akiről az orvosok az állapították meg, hogy Down-szindrómás. A színésznő Fix TV-nek beszélt arról, hogy kisfia csak 6 hetes volt, amikor egy Down-szindrómás alapítványnál dolgozó nő felkereste őket, és megvizsgálta a gyereket, majd megállapította, hogy minden rendben van vele.

"Mondtam, hogy jó, akkor lehet, nem is Down-szindrómás. Mire a doki: 'a lemaradás ollója előbb-utóbb kinyílik'. Mert ki szokott nyílni" - mondta Szinetár Dóra. Ezután a nő egy papírt nyomott a kezükbe.

Szinetár Dóra felgyújtotta kisfia orvosi papírjait Forrás: Szinetár Dóra/Instagram

"Utánunk szólt, hogy várjunk egy kicsit, mert a doktor úrnál valamit elintéz. Vártunk tíz percet, kijött és lobogtatott egy papírt, amit protekcióval szerzett nekünk, mert ilyet már nem nagyon szoktak adni a csecsemőknek bizonyos kor előtt. A következő volt ráírva: a gyermek középsúlyos értelmi fogyatékos, a vizsgálat nem ismétlődő, mert az állapot maradandó. Hat hetes gyerek, akiről megállapította, hogy tök rendben van. Néztem a papírt és kérdeztem, hogy miért. 'Mert ezzel ingyen lehet parkolni'" - idézi a Blikk a színésznőt. Dóra fél évig őrizte a papírt, de azután felgyújtotta.

"A legdrámaibb az egészben, fél évbe telt, mire ezt a nyomorult papírt be tudtuk tenni a kandallóba. Fél évig őrizgettük a polcon a papírt, hogy a gyerekünk fogyatékos. Miért kell nekem azzal a tudattal élni egy gyerekkel, akiről még ember meg nem mondja, hogy lesz-e neki bármilyen fogyatéka vagy nem? És őrizgettük a papírt, mert mégiscsak egy hivatalos papír. Aztán rákérdeztem egy hozzáértőnél, hogy ez a papír benne van-e valamilyen rendszerben? Mondta, hogy nem. Aztán ünnepélyes keretek között alágyújtottunk" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.