Szinetár Dóra felgyújtotta legkisebb gyermeke, Benji orvosi papírjait. A kisfiúról azt állapították meg, hogy Down-szindrómás.

Szinetár Dóra 2017-ben adott életet harmadik gyermekének, Benjinek, akiről az orvosok az állapították meg, hogy Down-szindrómás. A színésznő Fix TV-nek beszélt arról, hogy kisfia csak 6 hetes volt, amikor egy Down-szindrómás alapítványnál dolgozó nő felkereste őket, és megvizsgálta a gyereket, majd megállapította, hogy minden rendben van vele. 

"Mondtam, hogy jó, akkor lehet, nem is Down-szindrómás. Mire a doki: 'a lemaradás ollója előbb-utóbb kinyílik'. Mert ki szokott nyílni" - mondta Szinetár Dóra. Ezután a nő egy papírt nyomott a kezükbe. 

Szinetár Dóra felgyújtotta kisfia orvosi papírjaitForrás: Szinetár Dóra/Instagram

"Utánunk szólt, hogy várjunk egy kicsit, mert a doktor úrnál valamit elintéz. Vártunk tíz percet, kijött és lobogtatott egy papírt, amit protekcióval szerzett nekünk, mert ilyet már nem nagyon szoktak adni a csecsemőknek bizonyos kor előtt. A következő volt ráírva: a gyermek középsúlyos értelmi fogyatékos, a vizsgálat nem ismétlődő, mert az állapot maradandó. Hat hetes gyerek, akiről megállapította, hogy tök rendben van. Néztem a papírt és kérdeztem, hogy miért. 'Mert ezzel ingyen lehet parkolni'" - idézi a Blikk a színésznőt. Dóra fél évig őrizte a papírt, de azután felgyújtotta. 

"A legdrámaibb az egészben, fél évbe telt, mire ezt a nyomorult papírt be tudtuk tenni a kandallóba. Fél évig őrizgettük a polcon a papírt, hogy a gyerekünk fogyatékos. Miért kell nekem azzal a tudattal élni egy gyerekkel, akiről még ember meg nem mondja, hogy lesz-e neki bármilyen fogyatéka vagy nem? És őrizgettük a papírt, mert mégiscsak egy hivatalos papír. Aztán rákérdeztem egy hozzáértőnél, hogy ez a papír benne van-e valamilyen rendszerben? Mondta, hogy nem. Aztán ünnepélyes keretek között alágyújtottunk" - mondta.