Kizárták a nyilvánosságot Kóbor János temetéséről: titokban helyezték végső nyugalomra

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Kóbor János hamvak Szent István Bazilika Kóbor János temetése urna hamvasztás Zsóka Léna Kóbor János búcsúztatója
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú küzdelem után tavaly legyőzte a koronavírus a legendás énekes, Kóbor János szervezetét. Az Omega frontemberének halálhíre megrázta az országot, mivel egy halhatatlannak hitt ikonnal lett szegényebb a magyar zenészvilág.

Kóbor János tavaly december 6-án, 78 évesen veszítette életét. Az orvosok hosszú heteken át küzdöttek érte. Életszerető ember hírében állt, és nem sokat gondolt a halálra, Kóbor mégis úgy rendelkezett, hogy ha eltávozik, ne temessék el, hanem a hamvait szórják a Balatonba. Az énekest ugyanis különleges érzelmek fűzték a "magyar tengerhez".

Kóbor János búcsúsztatóján rengetegen voltak, ám a temetése szűk családi körben történt Fotó: Koncz Márton - Origo

– mesélte a Blikknek Trunkos András, az Omega menedzsere. Trunkos a lapnak elárulta, hogy Kóbor hamvainak egy részét a Szent István Bazilikában helyezték végső nyugalomra a nyilvánosság teljes kizárásával. A szertartáson csak a legszűkebb család, az énekes özvegye, Zsóka, valamint két gyermeke, Léna és Dani vett részt.

Az urnára a kislány, Léna kérésére felkerült Kóbor János neve alá a beceneve, a Mecky is, amelyen egy ország szólította a legendás énekest. A hamvak másik részét Kóbor kérésére a Balatonba szórják majd, ez a szertartás azonban még hátravan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.