Hosszú küzdelem után tavaly legyőzte a koronavírus a legendás énekes, Kóbor János szervezetét. Az Omega frontemberének halálhíre megrázta az országot, mivel egy halhatatlannak hitt ikonnal lett szegényebb a magyar zenészvilág.

Kóbor János tavaly december 6-án, 78 évesen veszítette életét. Az orvosok hosszú heteken át küzdöttek érte. Életszerető ember hírében állt, és nem sokat gondolt a halálra, Kóbor mégis úgy rendelkezett, hogy ha eltávozik, ne temessék el, hanem a hamvait szórják a Balatonba. Az énekest ugyanis különleges érzelmek fűzték a "magyar tengerhez".

Mégis kötelességünknek éreztük a családdal együtt, hogy ez a csodálatos zenész, a XX. század talán legnépszerűbb magyar énekese, méltó emlékhelyet is kapjon. Ezért lett és lesz két búcsúztató is. Mecky hamvainak egy része péntek délután immár végső nyughelyére került, méltó helyre, a legnagyobbak közé

Kóbor János búcsúsztatóján rengetegen voltak, ám a temetése szűk családi körben történtFotó: Koncz Márton - Origo

– mesélte a Blikknek Trunkos András, az Omega menedzsere. Trunkos a lapnak elárulta, hogy Kóbor hamvainak egy részét a Szent István Bazilikában helyezték végső nyugalomra a nyilvánosság teljes kizárásával. A szertartáson csak a legszűkebb család, az énekes özvegye, Zsóka, valamint két gyermeke, Léna és Dani vett részt.

Az urnára a kislány, Léna kérésére felkerült Kóbor János neve alá a beceneve, a Mecky is, amelyen egy ország szólította a legendás énekest. A hamvak másik részét Kóbor kérésére a Balatonba szórják majd, ez a szertartás azonban még hátravan.