Orosz-ukrán háború: Több mint hétezer embert helyezett el a katasztrófavédelem eddig

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
katasztrófavédelem Orosz-ukrán háború menekült szállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katasztrófavédelem - a fővárosi és a megyei védelmi bizottságokkal együttműködve - eddig 7028 ember, köztük 3809 gyermek és 2150 nő elhelyezéséről gondoskodott - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán.

Tizenegy megye (Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna) 173 befogadóhelyén kaptak biztonságos elhelyezést az otthonukat elhagyni kényszerülők.

Emlékeztettek, hogy a háború kitörése óta a nap huszonnégy órájában jelen vannak munkatársaik a határ menti gyűjtőpontokon, a budapesti pályaudvarokon és hétfő óta a BOK B-csarnokban kialakított humanitárius tranzitponton.

Ukrán menekültek Felsőnémetinél Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szervezet szakemberei koordinálják a tartósan Magyarországon maradók befogadóhelyekre szállítását és elszállásolását, de segítik a befogadóhelyek berendezését is: eddig 1619 tábori ágyat, 467 matracot, 1293 takarót, 2120 hálózsákot biztosítottak a befogadóhelyek előkészítéséhez.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt olvashatjátok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.