Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné azért indultak karibi körútra, hogy népszerűsítsék a Nemzetközösséget, azonban nem mindenhol örültek az érkezésüknek.

Sok helyen örömmel vették Vilmos és Katalin látogatását, de például Belize-ben már tüntettek a hercegi pár ellen, ezért az ottani programjukat le is mondták. Jamaicában is voltak kisebb tüntetések, ráadásul helyi politikusok, zenészek, művészek levelet írtak a hercegi párnak, amiben kifejtették, hogy népük függetlenségre vágyna, szabadulnának a brit monarchiától.

70 éve a trónon II. Erzsébet: Nincs jogosítványa, rühelli a szakállat és a cipőjét is más töri be királynőnekForrás: Getty Images/Wpa Pool

A királynő és a brit kormány valószínűleg nem is akadályozná meg ebben a jamaicaiakat, ők is függetlenedhetnek majd, mint tavaly Barbados - írja a Ripost.

Idén februárban ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját II. Erzsébet. A platinajubileum alkalmából indult karib-tengeri körútra a királynő legidősebb unokája, Vilmos herceg és felesége, Katalin.