Lázadnak az alattvalók II. Erzsébet ellen

Forrás: Getty Images/Wpa Pool -
Belize Karibi körút Katalin hercegné Vilmos herceg Nemzetközösség Jamaica II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné azért indultak karibi körútra, hogy népszerűsítsék a Nemzetközösséget, azonban nem mindenhol örültek az érkezésüknek.

Sok helyen örömmel vették Vilmos és Katalin látogatását, de például Belize-ben már tüntettek a hercegi pár ellen, ezért az ottani programjukat le is mondták. Jamaicában is voltak kisebb tüntetések, ráadásul helyi politikusok, zenészek, művészek levelet írtak a hercegi párnak, amiben kifejtették, hogy népük függetlenségre vágyna, szabadulnának a brit monarchiától.

70 éve a trónon II. Erzsébet: Nincs jogosítványa, rühelli a szakállat és a cipőjét is más töri be királynőnek Forrás: Getty Images/Wpa Pool

A királynő és a brit kormány valószínűleg nem is akadályozná meg ebben a jamaicaiakat, ők is függetlenedhetnek majd, mint tavaly Barbados - írja a Ripost.

Idén februárban ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját II. Erzsébet. A platinajubileum alkalmából indult karib-tengeri körútra a királynő legidősebb unokája, Vilmos herceg és felesége, Katalin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.