Sokkoló felfedezés: létezhet egy antiuniverzum, ahol az idő visszafelé halad

Fotó / 123RF -
Univerzum idő Föld bolygó felfedezés iker-univerzum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg mindannyian gondolkodtunk már életünkben legalább egyszer egy alternatív univerzum lehetőségén. Nos, tudósok egy csoportja most azt állítja, hogy a miénk mellett létezhet "antiuniverzum" is, ahol az idő másként telik.

Tudósok egy csoportja azt gondolja, hogy az ősrobbanáskor keletkezhetett egy úgynevezett antiuniverzum is, amelynek a létezése több dolgot is megmagyaráz.

Például azt, hogy miért nem találtak még rá az ősrobbanás után keletkezett gravitációs háttérhullámokra, vagy hogy mi az a sötét anyag, amely a Világegyetem tömegének 23%-át alkotja -írja a Daily Star cikke alapján a Bors.

A sötét anyag olyan anyagfajta, amely a csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, jelenlétére csak a gravitációs hatásból következtethetünk.
Képünk illusztráció. Fotó / 123RF

A kanadai kutatóintézet kutatóinak megjelent tanulmánya egy fontos kérdést megmagyarázó elméletet vet fel: mi lenne, ha az ősrobbanáskor nemcsak az általunk ismert univerzum jött volna létre, hanem egy másik is, ami tökéletes szimmetriát alkot az "igazi" univerzummal?

Úgy képzelik, hogy ez az úgynevezett alternatív univerzum mindenben egyezik párjával, mégis olyan, mintha egy tükörben látszana.

Az idő visszafelé halad, a részecskék töltései fordítottak és az antianyag több benne, mint a látható anyag.

A tudósok szerint egy antiuniverzum létezése megmagyarázhatja a sötét anyag elméletét, ami szerint van egy láthatatlan összetevője a világegyetem szövetének.

Ha kíváncsi vagy az univerzum titkaira, kattints ide, és olvasd el, milyen kísérteties dolgot észleltek korábban az űrben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.