Borzalmas balesetet szenvedett Michael Schumacher fia: széttört az autója

Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images -
baleset Mick Schumacher autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mick Schumacher a Forma-1-es Szaúdi Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett ijesztő balesetet.

A 23 éves versenyző az időmérő második szakaszának közepén - a Sky televíziós csatorna számításai szerint - 270 kilométer/órás sebességgel csapódott a falnak, ami után a pályakórházába szállították, de nagyjából 40 perc múlva kiderült, hogy nincs súlyos sérülése. Vasárnap már a paddockban nyilatkozott újságíróknak, s elmondta, semmilyen utóhatását nem érzi az ütközésnek.

Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

"Teljesen fitt vagyok. Ez bizonyítja, hogy milyen biztonságosak manapság az autók" - jegyezte meg a legendás, hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

A fiatal tehetség arról is beszélt, hogy fizikálisan nem lett volna akadálya a dzsiddai versenyzésének, ám a csapatnak nincs elegendő pótalkatrésze ahhoz, hogy teljesen összetört autóját megjavítsa - írja az MTI. A Haasnak a károk minimalizálása volt most a legfőbb célja annak érdekében, hogy a következő, Ausztrál Nagydíjon versenyképes gépet vezethessen majd - tette hozzá Mick, aki tavaly a Bahreini Nagydíjon mutatkozott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.