Fejbe lőtte magát a Forma-1 befolyásos embere

betegség Max Mosley Forma-1 F1 öngyilkosság fejbe lőtte magát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedeken át irányította az autósport királykategóriáját, de amikor megtudta, hogy halálos beteg, a fegyveréhez nyúlt és önkezével véget vetett az életének.

A Forma-1-et is irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztját a brit autóversenyző és ügyvéd, Max Mosley töltötte be 1993-tól egészen 2009-ig. A köztiszteletben álló szakember halála megrázta a sportéletet, de nem sok részlet látott napvilágot a tavalyi tragédiából. Egy friss szakértői vélemény azonban ismertette, hogy Mosley öngyilkosságot követett el.

Hosszú éveken át irányította az autósportot Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Francois Durand

Az FIA egykori elnöke 2021-ben saját pisztolyával fejbe lőtte magát, miután megtudta, hogy rákbetegsége olyannyira elhatalmasodott rajta, hogy csak hetei vannak hátra. A 81 évesen meghalt brit szakember a tragédia előtti estén még együtt vacsorázott a feleségével, azonban a fájdalmai miatt alig pár falatot tudott csak enni. Lefekvés előtt a hálószobájának ajtajára kifüggesztett egy papírt, azzal az üzenettel, hogy: "Ne gyere be, hívd a rendőröket".

A kiérkező rendőrök az ágyon fekve találták meg Mosley-t, és mivel nem láttak behatolásra utaló nyomokat, ezért kizárták az idegenkezűséget. Brit orvosa szerint Mosley sokszor beszélt az öngyilkosságról, de semmi jel nem utalt arra, hogy valóban erre készül, hiszen nagy tervei voltak a jövőre nézve. Az FIA egykori elnöke azonban mégsem tudta elfogadni, hogy a betegség legyőzi őt – számolt be a fejleményekről a Blikk a Daily Mail cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.