Két fejjel és három karral jött a világra egy kisbaba

három kar kisbaba India két fej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Shaheen Khan abban a hitben volt, hogy ikergyermekeket fog a világra hozni. Nagyon meglepődött, mikor az újszülött két fejjel és három karral született. A sziámi iker babákról kiderült, hogy a kétfejű parapagus (dichephalis parapagus) nevű születési rendellenességben szenvednek. 

Az indai nő és férje arra számítottak, hogy az asszony ikerpárt fog a világra hozni, ám helyette egy kisbaba született, akinek két feje és három karja van.

A baba úgynevezett kétfejű parapagus nevű születési rendellenességben szenved, ami azt jelenti, hogy az ikerpárnak egy törzse van. Éppen ezért gyakori a halvaszületés az ilyen babáknál, de ha élve jönnek a világra, akkor is ritkán élik meg a felnőtt kort.

Két fejjel és három karral jött a világra egy kisbaba - A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A baba az Indore nevet kapta, egyelőre jó állapotban van, a későbbiekben dől el, hogy meg kell-e műteni - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.