Napokba is telhet, amíg felszínre hozzák a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét

Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat -
holttest TEK búvár barlang Jósvafő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napokba is telhet, amíg felszínre hozzák a jósvafői Kossuth-barlangban elhunyt búvár holttestét - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy kedden befejeződött az első szakasza az általuk vezetett, több napja tartó kutatásnak, amelynek célja a balesetet szenvedett búvár megtalálása volt.

A bonyolult és összetett művelet következő fázisában az együttműködésben érintettek már annak a részleteit tervezik, hogyan hozzák felszínre a búvár holttestét.

Az előkészítő-tervező szakasz után a merülések csütörtökön várhatóan megkezdődnek, ez a fázis azonban a rendkívüli körülmények miatt valószínűleg hosszú időt, esetleg több napot vesz majd igénybe - közölték.

Napokba is telhet, amíg felszínre hozzák a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat

A TEK szakemberei továbbra is a helyszínen vannak, és másokkal együtt azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban felszínre hozzák a búvár holttestét - olvasható a közleményben.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely után eltűnt. A TEK kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a barlangi búvár, akit baleset ért, elhunyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.