Vészjósló: kiszivárgott egy hivatalos e-mail arról, mi a teendő, ha II. Erzsébet királynő meghal

Fotó / AFP
Fotó / AFP -
halál II. Erzsébet királynő II. Erzsébet brit királynő meghalt II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vizsgálat indul a walesi kormánynál, ugyanis teljesen véletlenül kiszivárogtattak egy hivatalos e-mailt, amiben arról írnak, mi a protokoll II. Erzsébet halálakor.

Az utóbbi időben az egész világ megrendülten figyeli a brit királyi családról szóló híreket, II. Erzsébet ugyanis év elején elkapta a koronavírust, és az is elég vészjósló, hogy a 2022-es év halál-protokoll listájára is felkerült a királynő.

A 70 év óta uralkodó II. Erzsébet még március elején jelentette be, hogy nem tér vissza többé a Buckingham-palotába, és végleg a windsori kastélyban marad. Többen ebből a döntéséből is arra következtettek, hogy egészségügyi állapota vészesen romlik, ám ez valószínűleg nem így van, hiszen alig telt el kilenc nap a pozitív koronavírus teszt után, máris munkába állt.

Nos, ezúttal is reflektorfénybe került a királynő, hiszen véletlenül kiszivárogtattak egy hivatalos e-mailt, amiben azt taglalják, mi a kötelező protokoll, ha II. Erzsébet meghal. A levelet több belső munkatárs, sőt, egy régi alkalmazott is megkapta - írja a Sky News.

Fotó / AFP

A kiszivárogtatott levél miatt vizsgálatot indított a walesi kormány, és azt nyilatkozták, hogy jelenleg is nyomozzák, ki hibázhatott az ügyben. Azt is hozzátették, hogy hiába volt hivatalos jelzéssel ellátva a levél, nem tartalmazott operatív információt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.