Egy papot kivégeztek, egy ágyban fekvő nagymamát agyonlőttek az orosz katonák

Forrás: MTI/AP/Efrem Lukackij -
gyilkosság Ukrajna Orosz-ukrán háború vérengzés kivégzés erőszak orosz hadsereg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A visszavonuló orosz csapatok nem kímélik a civil lakosságot sem. 

Ahogy azt már mi is megírtuk, Bucsán rendkívüli pusztítást hagytak maguk után az orosz katonák, akik több mint 400 civilt vertek és erőszakoltak meg az ukrán hírszerzés szerint.

Bucsa, 2022. április 4. Megsemmisített orosz harcjárművek roncsai lerombolt lakóházak romjai mellett a Kijev melletti Bucsában 2022. április 4-én. MTI/AP/Efrem Lukackij Forrás: MTI/AP/Efrem Lukackij

Ivankiv külvárosát sem kímélték. A kijevi Hostomel repülőtéren 11 olyan civil holttestét találták meg, akiket nyilvánvalóan céllövészetre használtak. Fegyveresek levetkőztettek és kiraboltak egy férfit, kivégeztek egy papot és még hosszan lehetne sorolni, hogy a hivatalos ukrán tájékoztatás alapján milyen szörnyűségeket követtek el az orosz csapatok a polgári lakosség ellen.

Egy idős, rokkant nagymamát az ablakon keresztül lőttek agyon, erről a lánya beszélt a Mirrornak:

„Belőttek anyám házába, felébresztették, majd rálőttek, amint felgyújtotta a villanyt" - osztotta meg az őt ért tragédiát a Irina, a 77 éves áldozat, Szvetlana Mikolajivna lánya. Az idős asszony holttestét veje, Andrej találta meg másnap.

A pusztításról készült fotókat itt találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.