Hosszú ideje betegeskedett már Damu Roland, amikor tavaly év végén megtámadta szervezetét a koronavírus. Kezdetben jól viselte a fertőzést, azonban hamar romlani kezdett az állapota és mélyaltatásba került. A covid végül legyőzte a szervezetét.

A Jóban Rosszban egykori sztárja tavaly december 27-én örökre lehunyta a szemét, és sajnos halálában sem lelhetett békére. A sajtó heteken át családja viszálykodásától volt hangos, ugyanis a rokonok nem tudtak megegyezni abban, hol és kik temessék el a népszerű sorozatszínészt. Több mint három hónappal Damu halála után továbbra sem csitulnak a kedélyek.

Nehéz helyzetbe került Damu Roland kislánya és a gyermek gyámjaForrás: MTI/Kovács Tamás

Roland lánya, Maja nemsokára hatéves lesz, de a kislány gyámja szerint a színész családjából senki sem érdeklődik a gyermek sorsa felől. Maja felügyeletét Katalin, Damu özvegyének testvére vállalta magára, azonban nehéz helyzetbe kerültek, mivel az árvaellátást sem kapják meg. A hivatalos iratok szerint Damu Roland nem szerezte meg a korcsoportjához előírt szolgálati időt, összesen csak 5 év 165 nap elismert és igazolt jövedelme van és ezért utasították el a támogatásra benyújtott kérvényeket.

A gyám szerint megdöbbentő az indoklás, hiszen Roland éveken át forgatott a Jóban Rosszban című napi sorozatban, és csak ez az idő meghaladja a fent említett öt évet.

Mielőtt bárki azzal támadna, hogy miért nem tartja el a kislányt az édesanyja, azt senki nem tudja, hogy mekkora adósságot hagyott a testvéremre a férje. Mikor még együtt voltak, vele vetette fel a különböző hiteleket, amit nem fizetett, így a feleségén hajtják be. Évekig fogja fizetni, ami meglehetősen megnehezíti a megélhetésüket, és hogy támogassa a gyermekét, pedig dolgozik, fönntart egy lakást, és teljesen normális életet él

– fakadt ki a Borsnak Katalin, a kislány gyámja.