Hatalmas adósságot hagyott hátra Damu Roland: az özvegyének kell törlesztenie a hiteleket

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
gyerektartás Damu Roland özvegy hitel Maja adósság Damu Roland özvegye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú ideje betegeskedett már Damu Roland, amikor tavaly év végén megtámadta szervezetét a koronavírus. Kezdetben jól viselte a fertőzést, azonban hamar romlani kezdett az állapota és mélyaltatásba került. A covid végül legyőzte a szervezetét.

A Jóban Rosszban egykori sztárja tavaly december 27-én örökre lehunyta a szemét, és sajnos halálában sem lelhetett békére. A sajtó heteken át családja viszálykodásától volt hangos, ugyanis a rokonok nem tudtak megegyezni abban, hol és kik temessék el a népszerű sorozatszínészt. Több mint három hónappal Damu halála után továbbra sem csitulnak a kedélyek.

Nehéz helyzetbe került Damu Roland kislánya és a gyermek gyámja Forrás: MTI/Kovács Tamás

Roland lánya, Maja nemsokára hatéves lesz, de a kislány gyámja szerint a színész családjából senki sem érdeklődik a gyermek sorsa felől. Maja felügyeletét Katalin, Damu özvegyének testvére vállalta magára, azonban nehéz helyzetbe kerültek, mivel az árvaellátást sem kapják meg. A hivatalos iratok szerint Damu Roland nem szerezte meg a korcsoportjához előírt szolgálati időt, összesen csak 5 év 165 nap elismert és igazolt jövedelme van és ezért utasították el a támogatásra benyújtott kérvényeket.

A gyám szerint megdöbbentő az indoklás, hiszen Roland éveken át forgatott a Jóban Rosszban című napi sorozatban, és csak ez az idő meghaladja a fent említett öt évet.

– fakadt ki a Borsnak Katalin, a kislány gyámja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.