Kirúgták Cristiano Ronaldót: fontos munkáját veszítette el a dühkitörés miatt

Cristiano Ronaldo kirúgás focidrukker telefon Save the Children dühkitörés botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A neves gyermekvédelmi alapítvány megszakította a kapcsolatot a világsztár focistával, miután az dühében kiütötte a mobilt az egyik focidrukker kisfiú kezéből.

Az egész világsajtót bejárta az a felvétel, amelyen az látható, ahogy Cristiano Ronaldo a vesztes mérkőzés után dühében kiüti az őt videózó fiú kezéből a telefont. A srácról később kiderült, hogy mindössze 14 éves, autista és ez volt élete első focimeccse.

Ronaldo az eset után nyilvánosan bocsánatot kért, de a család nem kér a kárpótlásul felajánlott belépőjegyből sem, ugyanis a fiút olyan trauma érte, hogy látni sem akarja a sztárjátékost.

Már nem ő a Save the Children alapítvány nagykövete Forrás: AFP/Oli Scarff

A rajongókat igencsak megosztja az eset, egyesek szerint a kisfiú anyja csak pénzt akar, ezért sem elégszik meg a meccsjegyekkel, mások viszont mélyen elítélik az agresszor focistát. Cristiano Ronaldo támogatói közül eddig egyik sem szólalt fel az esettel kapcsolatban, most viszont a focistával kapcsolatban álló egyik alapítvány jelezte, hogy megválnak a portugál klasszistól.

Ronaldo évek óta együttműködik a százéves múltra visszatekintő Save the Children gyermekvédelmi alapítvánnyal, amely most az eset fényében érthető módon kirúgta őt – írja az as.com nevű sportlap angol változata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.