A neves gyermekvédelmi alapítvány megszakította a kapcsolatot a világsztár focistával, miután az dühében kiütötte a mobilt az egyik focidrukker kisfiú kezéből.

Az egész világsajtót bejárta az a felvétel, amelyen az látható, ahogy Cristiano Ronaldo a vesztes mérkőzés után dühében kiüti az őt videózó fiú kezéből a telefont. A srácról később kiderült, hogy mindössze 14 éves, autista és ez volt élete első focimeccse.

Ronaldo az eset után nyilvánosan bocsánatot kért, de a család nem kér a kárpótlásul felajánlott belépőjegyből sem, ugyanis a fiút olyan trauma érte, hogy látni sem akarja a sztárjátékost.

Már nem ő a Save the Children alapítvány nagyköveteForrás: AFP/Oli Scarff

A rajongókat igencsak megosztja az eset, egyesek szerint a kisfiú anyja csak pénzt akar, ezért sem elégszik meg a meccsjegyekkel, mások viszont mélyen elítélik az agresszor focistát. Cristiano Ronaldo támogatói közül eddig egyik sem szólalt fel az esettel kapcsolatban, most viszont a focistával kapcsolatban álló egyik alapítvány jelezte, hogy megválnak a portugál klasszistól.

Ronaldo évek óta együttműködik a százéves múltra visszatekintő Save the Children gyermekvédelmi alapítvánnyal, amely most az eset fényében érthető módon kirúgta őt – írja az as.com nevű sportlap angol változata.