Mérgező növény kerülhetett az Aldi egyik népszerű termékébe

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Aldi termékvisszahívás zöldbab sárgahüvelyű zöldbab csattanó maszlag gyorsfagyasztott Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szalmonellafertőzött Kinder termékek, a szennyezett búzaliszt és a hamisított szalámi után rövid időn belül egy újabb terméket hívtak vissza a boltok polcairól. Ezúttal mérgező növény kerülhetett a közkedvelt árucikkbe.

Az Aldi Magyarország mindegyik üzletében kapható a sajátmárkás, Gartengold gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbab. A terméket egy veszélyes és mérgező gyomnövény, a csattanó maszlag esetleges jelenléte miatt kellett visszahívni és kivonni az értékesítésből. A felhívást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tette közzé a weboldalán.

A zöldbabfőzelék nélkülözhetetlen alapanyaga tartalmazhatja a mérgező gyomnövényt Forrás: Táfelspicc

A diszkontlánc arra kéri a vásárlókat, hogy aki vásárolt a lenti azonosítókkal rendelkező termékből, az ne fogyassza el és vigye vissza bármelyik Aldi üzletbe. A termék vételárát blokk hiányában is visszafizetik a kasszáknál – vette észre az Origo.

Nem ez az első eset, hogy baj van a gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbabbal, legutóbb januárban kellett hasonló okok miatt kivonni a forgalomból.

Jelenlegi visszahívásban érintett tételek (minőségmegőrzési idő és tételszám):

31/08/2023 - L1260S2
31/08/2023 - L1271S3
30/09/2023 - L1289S2

Korábbi visszahívásban (2022.12.29.) érintett tételek (minőségmegőrzési idő és tételszám):

31/08/2023 - L1272S1 M
30/09/2023 - L1289S3 M

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.