Hazánkban is kiemelkedő sikere volt a Derrick című német krimisorozatnak. A címszereplőt alakító Horst Tappert tizennégy évvel ezelőtt életét vesztette, de a partnerét, Harryt játsszó Fritz Wepper még ma is él, igaz, nagyon leromlott az egészségi állapota.

Fritz Wepper tavaly augusztusban ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, a családjának azonban nem lehetett felhőtlen az öröme. Az ismert német színésznek ugyanis sorozatban több komoly egészségügyi problémával is meg kellett küzdenie. Két életmentő szívműtét után elkapta a koronavírust és a világjárványt okozó betegség nagyon lerontotta Wepper állapotát.

Ha ez nem lett volna elég, pár éve a rák is megtámadta a szervezetét, és emiatt folyamatos kórházi kezelésekre volt szüksége. Weppert tavaly ismét megműtötték, majd heteken át mesterséges kómában tartották, a családja pedig egy emberként imádkozott azért, hogy Fritz felépüljön. A Derrick sztárjának végül megint sikerült megmenekülnie, ugyanis idén áprilisban bejelentették, hogy legyőzte a rákot.

Forrás: Instagram/Fritz Wepper

A sorozatos betegségek miatt már nem képes járni, és mozogni is csak korlátozottan tud. Tolószékbe került, ám a nyolcvanéves színészt semmi sem tartja vissza attól, hogy visszatérjen. Fritz Weppert ugyanis a színészet élteti, a munka számára az életelixír. Legutóbbi sorozatát, a Te szent ég!-et is úgy forgatta, hogy senki sem tudta róla, milyen beteg.

Wepper felesége azt nyilatkozta a Wunderweibnek, hogy remélik, valóra válik a színész álma és életében még egyszer hódolhat a színészetnek, akár úgy, hogy szinkronizál.