Nemrég szivárgott ki, hogy mely hazai fellépők keresnek a legtöbbet egy-egy koncerttel - erre reagált Czutor Zoli. Szerinte nem kellene a gázsikon méltatlankodni.

Nemrég kiszivárgott, hogy a leghíresebb magyar zenekaroknak mennyi a gázsija. Erre reagált a Reggeliben Czutor Zoli. Elmondta, nincs ok a méltatlankodásra addig, amíg a piac kifizeti ezt az összeget.

"Ez olyan, mintha azon méltatlankodnánk, hogy egy festményért miért fizet valaki 50 millió dollárt, mikor biztos, hogy nem ér annyit. Ha valakinek ér annyit... (...) Azt gondolom, amíg valaki ezt kifizeti, addig olyan nagy bajunk ezzel nem lehet" - mondta.

Czutor Zoli reagált a zenekari gázsikraForrás: Just Creative

"Sokan mondják, hogy kíméletlenül csak piaci alapon szabadna hagyni működni ezt a területet, én meg azt gondolom, hogy a zenében a piacazdaság ellen a leglátványosabb érv, ha megnézet a top 20-at a YouTube-on. Ha azt mondod, hogy legyenek-e azok nagyon sok pénzért, vagy legyenek ezek, akkor elbizonytalanodsz" - tette hozzá Czutor Zoli.

Elmondta, az ő gázsijuk az eseménytől függ, lehet 350 ezer forint, de akár 1,2 millió is. Szerinte a reális ár az, amit a piac magától ad. Arra is felhívták a figyelmet, hogy egy turnénak sok költsége van, mint szállítás, reklámozás, világítás, hangosítás stb.