Egy ember meghalt, többen megsérültek: 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát

Forrás: Shutterstock -
halál földrengés Bosznia-Hercegovina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy kilencven utórengést észleltek Bosznia-Hercegovinában a múlt pénteki földrengés óta, és hétfő este Észak-Macedóniában is rengett a föld.

Pénteken késő este 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát, egy ember meghalt, többen megsérültek. Azóta több kisebb rengést is észleltek, hétfőn például egy 2,8-as erősségű földmozgást.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint Észak-Macedóniát hétfőn előbb egy 4,2-es, később pedig egy 3,6-os erősségű rengés rázta meg. A Balkán-félszigeten gyakran előfordulnak földrengések. Horvátország középső részét 2020 decemberében 6,4-es erősségű földrengés rázta meg, akkor hét ember meghalt, és több száz ház megrongálódott.

Ugyancsak komoly károkat okozott 2020 márciusában egy 5,3-es erősségű rengés Zágrábban. Albániában pedig több mint ötvenen haltak meg 2019 novemberében egy 6,4-es erősségű földmozgás következtében. 1963-ban egy 6,3-as erősségű rengés következtében Szkopje épületeinek 75 százaléka megsemmisült, és több mint ezren vesztették életüket, a várost újra kellett építeni - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.