Halálra gázolt egy rollerest a busz Budapesten - Videó

roller videó tragédia Budapest busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kamera rögzítette, ahogyan egy busz halálra gázol egy rollerest Budapesten.

2020. október 11-én délelőtt a XI. kerületi Fehérvári úton elgázolt egy busz egy rollerest. A bíróságon a keddi tárgyaláson bemutatták azt a sokkoló felvételt, amelyen a tragikus baleset látható.

A buszsofőr a külső forgalmi sávban haladt, ahonnan a Hauszmann Alajos utcába kívánt kanyarodni, így először jobbra irányjelzett. A kereszteződésnél lévő lámpa zöld jelzésénél a sofőr elindult, és mivel – az autóbusz méretei miatt – a külső sávból nem tudott bekanyarodni, ezért ezután balra irányjelzett, hogy – a belső forgalmi sávba áttérve – onnan nagy ívben jobbra kanyarodhasson.

Ugyanekkor érkezett a kereszteződéshez – az autóbusz mögött haladva – elektromos rollerrel egy férfi, akit a buszsofőr a külső visszapillantó tükörbe tekintve észlelhetett volna. A sofőr azonban a kerékpársáv forgalmának ellenőrzését elmulasztotta, csak a kanyarodási irányban lévő gyalogos-átkelőhelyre koncentrált, ezért a kanyarodás megkezdésekor az addigra már az autóbusz hátsó kereke vonalában haladó rollerest nem észlelte, így részére az elsőbbségadást elmulasztotta - írja a Blikk.

A rolleren utazó férfinek a baleset elhárításra nem volt lehetősége. A rollert jobbra döntve megpróbált arról leugrani, ám a kanyarodó busz 12 km/h sebességgel a 16-17 km/h sebességgel közlekedő férfinak ütközött, aki ennek hatására a busz alá csúszott. A baleset következtében a férfi a helyszínen életét vesztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.