Nemrég beszámoltunk arról, hogy Boris Becker, az egykori német teniszsztár jelenleg egy patkányokkal teli, balhéktól zajos börtönben raboskodik.

A sportolót azért csukták le két és fél évre, mert vagyona egy részét megpróbálta elrejteni a hatóságok elől, hogy ne kelljen törlesztenie hitelezői felé. Egy Beckerhez közel álló forrás szerint a híresség egyáltalán nincs megelégedve fogvatartásának körülményeivel. Leginkább az étkeztetést kifogásolja: szerinte a koszt nemcsak borzalmas, hanem megalázóan kevés is.

Boris BeckerForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

A volt profi teniszcsillag a higiéniai állapotokkal sincs kibékülve. Nyomorult, már-már embertelen közegre panaszkodik, a cellájában fázik, zuhanyozásra pedig csak heti kétszer van lehetősége, akkor is csak tíz percig. A szabad levegőn napi fél órát tölthet, és szintén 30 perc áll rendelkezésére, hogy a többi rabbal társas életet éljen.

Hétvégente már délután fél ötkor megkapja a vacsoráját, mert héttől senki sem tartózkodhat a celláján kívül. Becker heti 10 fontot, azaz nagyjából 4500 forintot kap zsebpénz gyanánt, ebből vehet magának édességet vagy higiéniai termékeket – írja a hvg.hu.