Van olyan ország, ahol 21 napos karantént vezettek be a majomhimlő miatt

Forrás: -- -
járvány karantén majomhimlő Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európában is megjelent a majomhimlő, amiről egyelőre nem sokat tudni. Vészjósló, hogy van már olyan ország, ahol bevezették a majomhimlő-karantént.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, a koronavírus-járvány lecsengése után úgy fest, újabb vírus jelent veszélyt a vilgra. Bár a majomhimlő legfőképpen a gyerekekre jelent veszélyt, van olyan ország, ahol a megbetegedés már karantén-kötelezettséggel jár.

Belgiumban 21 napos a majomhimlő miatti karantén, annak ellenére, hogy egyelőre csak három esetről tudnak. Az elsőt pénteken jegyezték fel, és úgy fest, mindegyik beteg egy antwerpeni fesztiválon való részvételhez köthető.

Forrás: --

Aki majomhimlős, kezdetben belázasodik és fájdalmak gyötrik, később pedig a himlőkre jellemző kiütések jelennek meg a bőrén. A világon eddig 14 országban igazolták a majomhimlőt embernél: a 9 európai ország mellett az USA-ban, Kanadában és Ausztráliában is találtak már fertőzötteket.

Szlávik János nemrég arról beszélt, el lehet-e kapni a majomhimlőt úgy, hogy egy fertőzött mellett utazunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.