Iskolai lövöldözés Texasban - Szívszorító videó: sorban állnak a szülők, hogy DNS-minta segítségével azonosítsák gyermeküket

Forrás: Shutterstock -
Iskolai lövöldözés Texasban Uvalde Texas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, több áldozatot követelt egy iskolai lövöldözés a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt. Azóta már tudni lehet, hogy 19 gyermek és két 2 ott dolgozó tanár halt meg a támadás során. 

A Robb Általános Iskolában történt keddi lövöldözést követően egy szívszorítő videó látott napvilágot a a Twitteren. A képsorok azt rögzítik, ahogy a szülők sorba állnak, hogy DNS-mintát szolgáltassanak az iskolai lövöldözés áldozatainak azonosításához. A Daily Mail arról ír, hogy erre azért volt szükség, mert több áldozat is felismerhetetlenné vált a sérülések következtében.

Greg Abbot, Texas állam kormányzója korábban elmondta: a feltételezett lövöldöző, akit a 18 éves Salvador Ramosként azonosítottak szintén meghalt. Az első hírek szerint a helyszínre érkező rendőrök lőtték le. A kormányzó beszámolója szerint a feltételezett elkövetőnél kézi fegyver és puska is lehetett, amikor tüzet nyitott a San Antonio városától 85 mérföldre nyugatra található uvaldei Robb Általános Iskolában. A Robb Általános Iskolában alig 600 diák tanul, és a rendőrfőnök elmondása szerint második, harmadik és negyedik osztályos tanulók voltak az intézményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.