A tinédzser előre kitervelte, hogy megsebesít valakit, mivel be szeretett volna kerülni a híradóba. Ellátogatott a híres brit szépművészeti múzeumba, a Tate Modern galériába, és az épület tizedik emeletéről a mélybe dobott egy kisfiút.

Három évvel ezelőtt, 2019 augusztusában teljesen megváltozott egy francia pár élete. Rosszkor voltak rossz helyen, és a vélhetően mentális betegségekkel küzdő brit tini, Jonty Bravery pont az ő kisfiukat szemelte ki. Megfogta az akkor mindössze hétéves kisfiút, átemelte a Tate Modern galéria erkélyén és a tizedikről ledobta a gyermeket.

A kisfiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, és az orvosok sem bíztak abban, hogy túl lehet élni a 30 méteres zuhanást. A gyermeknek eltört a dereka és több végtagja is, emellett agyvérzést kapott. Két hónapot töltött az intenzív osztályon és az állapota csodával határos módon javulni kezdett.

Jonty BraveryForrás: AFP/Handout

Eleinte az is hatalmas dolognak számított, hogy kerekesszékkel tudott közlekedni, ma viszont már hosszabb ideig is képes lábra állni. Erősödik az egyensúlyérzéke, javul a légzése és folyamatosan újratanulja a korábban már ismert mozdulatokat, mint például a kislabdadobás.

Jonty Braveryt az eset után azonnal letartóztatták, és teljesülhetett a kívánsága, ugyanis napokig csak vele foglalkozott a sajtó. A rendőrségnek azt mondta, előre eltervezte, hogy megsebesít valakit, ám később azzal próbálta menteni magát, hogy a fejében hallott hangokra fogta a tettét. A bíróság 2020-ban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Braveryt – írja a Sun cikke nyomán a Bors.