Babicsek Bernát szülei nem adják fel: a végsőkig megpróbálják kideríteni, miért halt meg a fiuk

Forrás: Jóban Rosszban/Instagram -
halál feljelentés Babicsek Bernát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Babicsek Bernát színész-harmonikaművész tavaly decemberben hunyt el otthonában füstmérgezésben. A család feljelentést tett, amit elutasítottak. 

Babicsek Bernát füstmérgezésben hunyt el otthonában tavaly decemberben, a tragédia éjjelén a riasztásra kiérkezett járőr ugyan érzékelte a lakásból kiszivárgó füstöt, ám mivel behatolásra utaló jeleket nem látott, távozott a helyszínről. A család azóta halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt feljelentést tett, ezt azonban elutasították, a rendőrség nem találta megalapozottnak a panaszt.

Babicsek Bernát szülei ki akarják deríteni, kit terhel a felelősség fiuk halála miatt Forrás: Jóban Rosszban/Instagram

"Sajnos, számítottunk erre, de mi a végsőkig megpróbáljuk kideríteni, hogy a fiunk hogyan és miért halt meg. Most már mindenki tudja, amit én hónapokig csak sejtettem: a fiam élt, amikor kiment hozzá a járőr. Mulasztás történt, és addig megyünk, amíg jogi értelemben ki nem derül az igazság. Bármi is lesz a vége, a fiamat senki nem adhatja vissza, a legnagyobb fájdalom, hogy meghalt a gyermekem" - mondta a Blikknek Bernát édesanyja. A család ügyvédje, dr. Borbély Zoltán panasszal él az elutasítással szemben.

"A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította a feljelentést. Ezt azzal indokolták, hogy mindössze tévedés történt a járőr esetében, hiszen a ház falán kiáramló füstöt nézhette a kémény szellőzője működésének. Panaszt nyújtunk be az ügyben, mivel álláspontom szerint, amennyiben a tévedést gondatlanság okozta, akkor megvalósul a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés. Amennyiben a rendőrség nem nyomoz az ügyben, akkor az ügyészséghez vagy pótmagánvádlóként a bírósághoz fordulunk" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.