"Számára már megváltás volt a halál" - Moldova György haláláról nyilatkozott a felesége

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
halál Moldova György feleség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 89. évében meghalt Moldova György Kossuth-díjas író. Felesége, Palotás Katalin elmondta, hogy az író már napok óta eszméletlenül feküdt otthon.

Moldova György szombaton otthonában, családi körben hunyt el életének 89. évében. Felesége, Palotás Katalin, akivel néhány hónapja házasodtak össze, elmondta, az író számára már megváltás volt a halál.

Életének 89. évében meghalt Moldova György Fotó: Szabó Gábor - Origo

számára már megváltás volt a halál. Kilenc napja már eszméletlenül feküdt itthon.

"Itt éltünk, így, együtt, kilenc napig, lét és nemlét között és én mindig odaültem mellé, és nyugtattam őt, beszéltem hozzá. Aztán szombaton délelőtt, pontban fél tizenkettőkor meghalt és a fájdalom mellett szinte megkönnyebbültem, mert az utolsó két napban már szenvedett, nagyon-nagyon szenvedett ez a drága ember. És most kivitték a koporsóját, és én ettől a pillanattól kezdve megpróbálok nélküle, de mégis vele élni tovább..."Blikknek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.