Nemi beteg lett, miután egy autóban szexelt: milliós kártérítést kaphat

Forrás: Hyundai -
HPV kártérítés biztosító nemi betegség autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nő HPV-vírussal fertőződött meg, miután nemi kapcsolatot létesített egy férfival annak autójában. Most kártérítést követel.

Egy amerikai nő kártérítést követel a GEICO nevű, autók biztosításával foglalkozó cégtől, mivel évekkel korábban egy olyan Hyundai szedánban lett nemi beteg, amit ők biztosítottak. A bíróság úgy döntött, a nőnek van igaza, és 5,2 millió dolláros (nagyjából 2 milliárd forint) kártérítést ítélt meg neki.

Illusztráció Forrás: Hyundai

A bírósági papírokon M. O. néven nevezett nő azt állítotja, hogy M. B. néven azonosított férfi HPV-vel fertőzte meg őt, amikor szexeltek egy 2014-es Hyundai Genesisben. A nő szerint a férfi hagyagságból nem tájékoztatta őt betegségéről, még annak ellenére sem, hogy HPV-vel fertőzött torokrákja volt.

A biztosító cég elutasította a nő kártérítési igényeit arra hivatkozva, hogy betegségét "nem a jármű hagyományos használata" okozta.

M. O. és M. B. első körben egy 2021-es választottbísági megállapodáson rendezték a vitát, ekkor ítélték meg a nőnek a kártérítést. Ezt követően az áldozat a kerületi bírósághoz fordult, hogy hajtsák végre az ítéletet - ekkor is megnyerte az ügyet. A GEICO ekkor fellebbezett, arra kérve a testületet, hogy állapítsák meg, a biztosító nem felelős a fertőzésért, és nem köteles megvédeni a férfit a vele szemben támasztott követeléseivel szemben.

A Kansas Cityben összeülő szövetségi bíróság októberben fgoja tárgyalni az ügyet - írja az NPR.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.