Rejtélyes betegség okozhatta a balatoni tragédiát: sokkos állapotba kerültek a kislány társai

Forrás: Shutterstock -
balatoni tragédia másodlagos fulladás osztálykirándulás fulladás szívizomgyulladás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába riasztották a mentőket, már a kiérkező szakemberek sem tudták megmenteni annak a 14 éves kislánynak az életét, aki ordított a fájdalomtól. A társai először azt hitték, hogy csak viccel, ám nagyon hamar bekövetkezett a baj.

Ahogy arról korábban a Life.hu is beszámolt, pár nappal ezelőtt egy kislány veszítette életét a Balatonnál. A tinédzser és osztálytársai az osztálykirándulás utolsó napján, egy Révfülöphöz közeli strandon fürdőztek, amikor a kislány hirtelen rosszul lett. Kijött a vízből, a fájdalomtól ordítozni kezdett, kiabált és hörgött, majd összeesett.

A kislányt életveszélyes állapotban szállították kórházba, azonban nem sikerült megmenteni az életét.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Blikk biztos forrásból arról értesült, hogy szívizomgyulladás okozta a gyermek halálát. Ezt a rejtélyes betegséget vírusos és bakteriális fertőzés is kiválthatja, így akár lehet az influenza vagy a koronavírus szövődménye is. A lap megszólaltatta Dr. Kóczán István kardiológust, aki elárulta, hogy a gyors lefolyású szívizomgyulladás azért veszélyes, mert általános tünetek jellemzik.

Fáradékonyság, hőemelkedés, izomfájdalom, köhögés, olyan szimptómák jelentkeznek, akár egy átmeneti vírusfertőzésnél. Az árulkodó jel az lehet, ha a beteg hamar kimerül, és drasztikusan lecsökken a fizikai teljesítőképessége.

A tragédia olyannyira megviselte a kislány osztálytársait, hogy ketten is sokkos állapotba kerültek, velük pszichológus foglalkozik – írja a Bors a Tények riportja alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.