Rossz hírt közölt a WHO: korai még a derűlátás, új koronavírus-variánsok fenyegetnek

Forrás: 123rf.com -
WHO koronavírus variáns figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője arra intette hétfőn a világ országait: ne legyenek túlságosan derűlátók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, mert az új variánsok veszélye továbbra is valós fenyegetés.

Bár a regisztrált koronavírusos esetek száma 90 százalékkal csökkent mostanra a januári csúcshoz képest, és a korlátozásokat sok országban már visszavonták,

téves lenne azt gondolni, hogy a pandémiának vége

- mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója a G20 csoport egészségügyi minisztereinek indonéziai tanácskozásán.

Rossz hírt közölt a WHO: A koronavírus új variánsai fenyegetnek Forrás: 123rf.com

A főigazgató arról az aggályáról is beszélt, hogy a világ nem fog tanulni ennek a világjárványnak a hibáiból, és az elővigyázatlanság meg fog ismétlődni.

A világ leginkább iparosodott és legnagyobb feltörekvő gazdaságait tömörítő G20-csoport tagállamainak képviselői arról tanácskoznak, hogyan erősíthetnék meg a globális egészségügyi rendszereket, hogyan kellene harmonizálni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendeket, és miként tudnák egységesíteni a nemzetközi úti okmányokat. Kedden az egészségügyi tárcavezetők a G20-országok pénzügyminisztereivel közös megbeszélést tartanak egy pénzügyi alapról, amellyel - magán- és állami forrásokból - a jövőbeli esetleges világjárványok megelőzését és kezelését finanszíroznák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.