A Fejér megyei Dégen élő kisfiú nevét a napokban annak köszönhetően ismerte meg az ország, hogy nagymamája infarktusát követően lélekjelenlétét megőrizve egész mentőakciót szervezett az idős asszonynak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Norbi és 65 éves nagyanyja éppen ország-városoztak, amikor az asszony hirtelen hátradőlt a széken és leállt a légzése. 

A kép illusztráció.Fotó: Szabó Gábor - Origo

A gyermek azonnal hívta a 112-t: az ő instrukcióikat követve elkezdte az újraélesztést, ezután kiszaladt az utcára és egy arra autózó felnőtt segítségét kérte. A rövidesen kiérkező mentőegység tagjai hosszasan küzdöttek a beteg életéért, és szerencsére sikerrel jártak, így stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a nagymamát.

A Blikk a minap megtalálta a kisfiút, aki részletesen elmesélte, mi történt az embert próbáló pillanatokban.

Kiabáltam a fülébe, de nem reagált semmire, ekkor már tudtam, hogy nagy a baj, ezért egyből tárcsáztam a segélyhívót. Miután bemutatkoztam, elmondtam, hány éves vagyok, hol lakom, és hogy Mamával mi történt.Mondták, próbáljam nyomkodni a mellkasát, de Mama még mindig nem adott életjelet. A tanácsukra átmentem a szomszédba segítséget kérni, és leintettünk egy autóst is, így már két felnőtt segítőm is lett hirtelen"

– mondta a kisiskolás.

Máriának fél órán keresztül nem jutott oxigén az agyába, mégis sikerült visszahozni őt az életbe, pedig ez már a harmadik infarktusa volt. A család azóta sajnos nem kapott jó híreket az állapotáról, hiszen nagyon súlyos agykárosodást szenvedett – mindannyian imádkoznak érte.