Rossz hír: súlyos állapotba került a 8 éves Norbika által megmentett nagymama

életmentés mentők infarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fejér megyei Dégen élő kisfiú nevét a napokban annak köszönhetően ismerte meg az ország, hogy nagymamája infarktusát követően lélekjelenlétét megőrizve egész mentőakciót szervezett az idős asszonynak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Norbi és 65 éves nagyanyja éppen ország-városoztak, amikor az asszony hirtelen hátradőlt a széken és leállt a légzése.

A kép illusztráció. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A gyermek azonnal hívta a 112-t: az ő instrukcióikat követve elkezdte az újraélesztést, ezután kiszaladt az utcára és egy arra autózó felnőtt segítségét kérte. A rövidesen kiérkező mentőegység tagjai hosszasan küzdöttek a beteg életéért, és szerencsére sikerrel jártak, így stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a nagymamát.

A Blikk a minap megtalálta a kisfiút, aki részletesen elmesélte, mi történt az embert próbáló pillanatokban.

– mondta a kisiskolás.

Máriának fél órán keresztül nem jutott oxigén az agyába, mégis sikerült visszahozni őt az életbe, pedig ez már a harmadik infarktusa volt. A család azóta sajnos nem kapott jó híreket az állapotáról, hiszen nagyon súlyos agykárosodást szenvedett – mindannyian imádkoznak érte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.