Gondatlanságból elkövetett emberölés Diego Maradona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc egészségügyi szakembert, köztük orvosokat és ápolókat a bíróságon vonnak felelősségre az argentin futballsztár, Diego Maradona haláláért.

Orlando Díaz, San Isidró-i bíró helyt adott a sportági legenda halálának körülményeit vizsgáló ügyészek előterjesztésének, így az eljárás során a gyanúsítottaknak a bíróságon, nyilvánosság előtt kell vallomást tenniük. Ahogy arról már írtunk, Diego Maradona lánya nyújtotta be a keresetet édesapja orvosai ellen, miután egy hangfelvétel kerül elő arról, ahogy a sportolóról az orvosai beszélnek. A nő azt állítja, hogy ők tehetnek a focilegenda halálról.

Az ügyben Leopoldo Luque, valamint Agustina Cosachov, Maradona személyi orvosa és pszichiátere, továbbá egy pszichológus, egy másik orvos, az egészségbiztosító kapcsolattartója és három nővér érintett

Forrás: ANP via AFP/Juan Vrijdag

A nyomozók vádja szerint az egészségügyisek súlyos szakmai hibákat követtek el a kezelés során, majd sorsára hagyták a páciensüket.

Argentínában ilyen jellegű eseteknél 8-tól 25 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a vádlott, amennyiben bebizonyosodik a bűnössége. Az érintett nyolc személy tagadja az ellenük felhozott vádakat, a gondatlanságból elkövetett emberölést.

A bírósági tárgyalás 2023 végén, 2024 elején kezdődhet meg.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt és 34-szer volt eredményes. Nimbuszán az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról. A világbajnok legenda 2020. november 25-én, 60 évesen hunyt el, az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.