Brutális aszódi kettős gyilkosság: több rendőr is fegyelmit kapott

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
gyilkosság Aszód gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a szabályokat betartva intézkedtek volna a rendőrök, hamarabb fény derült volna az apa tettére. A gyerekeket azonban akkor sem lehetett volna megmenteni. 

A nyomozás megállapításai szerint a lányok Heves megyei lakóhelyükről az Aszódon élő édesapjukhoz érkeztek láthatásra 2022. május 20-án. Az apa - minden valószínűség szerint 2022. május 20-ról 21-re virradóra - álmukban egy baltával megölte lányait, majd kocsiba ült, amellyel a Heves megyei Adács település közelébe hajtott, ahol - egy arra haladó vonat elé lépve - öngyilkosságot kísérelt meg.

Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi még aznap meggyilkolta a gyerekeit, amikor bejelentették az eltűnésüket, és mint kiderült, aznap ki is mentek a rendőrök a férfi lakására, de nem hatoltak be. Végül 2022. május 26-án 20 óra 50 perc körül érkeztek meg ismét járőrök az aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak.

Az ügyben eljáró öt rendőrt fegyelmi vétség miatt marasztalta el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, vagyis akár évekre kiesnek a jutalmakból, béremelésekből, nem kaphatnak magasabb rendfokozatot - írja a Blikk.

A gyanúsított ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat büntetőeljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.