Ha a szabályokat betartva intézkedtek volna a rendőrök, hamarabb fény derült volna az apa tettére. A gyerekeket azonban akkor sem lehetett volna megmenteni. 

A nyomozás megállapításai szerint a lányok Heves megyei lakóhelyükről az Aszódon élő édesapjukhoz érkeztek láthatásra 2022. május 20-án. Az apa - minden valószínűség szerint 2022. május 20-ról 21-re virradóra - álmukban egy baltával megölte lányait, majd kocsiba ült, amellyel a Heves megyei Adács település közelébe hajtott, ahol - egy arra haladó vonat elé lépve - öngyilkosságot kísérelt meg.

Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi még aznap meggyilkolta a gyerekeit, amikor bejelentették az eltűnésüket, és mint kiderült, aznap ki is mentek a rendőrök a férfi lakására, de nem hatoltak be. Végül 2022. május 26-án 20 óra 50 perc körül érkeztek meg ismét járőrök az aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak.

Az ügyben eljáró öt rendőrt fegyelmi vétség miatt marasztalta el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, vagyis akár évekre kiesnek a jutalmakból, béremelésekből, nem kaphatnak magasabb rendfokozatot - írja a Blikk.

A gyanúsított ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat büntetőeljárást.