Lövöldözés a plázában: hárman meghaltak, többen súlyosan megsérültek

Field's lövöldözés Koppenhága Skandinávia pláza Dánia támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brutális támadás rázta meg vasárnap késő délután Skandinávia legnagyobb bevásárlóközpontját. Egy fiatal férfi kezdett lövöldözni a plázában, három embert megölt, többen megsérültek, további hárman pedig életveszélyes állapotban kerültek kórházba.

Dánia legnagyobb bevásárlóközpontjában egy 22 éves dán férfi kezdett lövöldözni vasárnap késő délután. A rendőrséghez 17:37-kor futott be a bejelentés, és alig 11 perccel később már le is tartóztatták a gyanúsítottat. Az egyenruhásoknak azonban a gyors közreműködés ellenére sem sikerült megakadályozniuk a tragédiát, az elkövető ugyanis három embert megölt.

Az áldozatok között van egy 40 év körüli férfi és két, nála fiatalabb ember. Mellettük többen is megsérültek, hárman kritikus állapotban kerültek kórházba – írja a SkyNews.

Soeren Thomassen koppenhágai főfelügyelő azt közölte a sajtóval, hogy jelenleg nincs bizonyíték arra nézve, hogy lett volna társa az elkövetőnek, és arra sincs jel, hogy rasszista indítéka lett volna a férfinek. A nyomozás azonban még a korai szakaszában jár, így semmit sem zárnak ki.

A bevásárlóközpont közelében adott volna koncertet a One Directionből ismert Harry Styles, de a rendőrség kérésére lemondták a fellépést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.