Július 10-én éjjel Béres „VV” Anett egy spirituális szeánszról, az ayahuasca nevű főzettől módosult tudatállapotban szaladt be az erdőbe Siklós közelében. A bizarr hallucinációk elől menekülő lány súlyos sérüléseket szenvedett, végül egy helybéli talált rá öntudatlan állapotban, meztelenül.

Anett egy hatórás operáción esett át, miután többek között bokatöréssel és bordarepedéssel szállították kórházba. A Blikk utánajárt, ki vezethette a rituálét: a szálak egy viszonylag széles körben ismert siklósi sámánasszonyhoz vezettek, akinek közösségi profiljait több zárt csoportban is megosztották. A nő azonban a botrány kirobbanása után törölte weboldalát, letiltotta az ott feltüntetett telefonszámot, sőt, a Facebook-oldalát is felfüggesztette.

VV AnettFotó: Zsigmond László/Life.hu

Régebbi posztjaiból viszont kiderült, hogy Peruban sajátította el a különleges gyógyterápia fortélyait. A sámánnő korábban a vendéglátás és a szállodaipar területén dolgozott, de a spiritualitás iránti érdeklődése miatt ezek a tevékenységek háttérbe szorultak. Nemrég megszűnt weboldalán elárulta, hogy a világ igaz gyógymódjait keresi, illetve az ezekhez szükséges eszközöket és szereket is próbálja biztosítani látogatói számára.