Megmérgezhették Galambos Lajos tavát: a teljes halállomány elpusztult

Forrás: SCANPIX/Bengt Olof Olsson -
Galambos Lajos mérgezés Mocsa halak Lajcsi halastó halállomány mérgezés gyanúja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas látvány fogadta egyik reggel a mulatóst. Galambos Lajos tavának teljes halállománya elpusztult, ő pedig tudni véli, hogy ki lehet a felelős a hatalmas kárért.

Galambos Lajos állítása szerint már hónapok óta észlelhető, hogy furcsa színű és szagú a víz, amely a közeli patakból folyik a tavába. A trombitás mellett több helyi is panaszkodik a Mocsán érezhető szúrós szagú, kellemetlen füstre, mely többek szerint is a közeli hulladékfeldolgozó üzemből eredhet.

– mesélte Lajcsi a Blikknek, aki kénytelen az elhullott állatokat begyűjteni, ugyanis csak hivatalos úton lehet megsemmisíteni a tetemeket. A zenész feljelentést tesz a hatóságoknál környezetkárosítás és rongálás miatt.

Illusztráció Forrás: SCANPIX/Bengt Olof Olsson

A lap felkereste a Mocsa közelében működő üzem vezetőségét, akiktől azt a választ kapták, hogy a telepről biztosan nem szállhat fel a lakosok álltal panaszolt füst, ugyanis azt nem termelnek. Egyedül párát juttatnak a levegőbe, de az nem szennyezheti a környezetet.

– nyilatkozta az újságnak Jurik Valentina.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.