Kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást a rendőrség a Dunába fulladt fiú szülei ellen

Dunába fulladt gyerekhalál kiskorú veszélyeztetése
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a rendőrség a kedden a Dunába fulladt kisfiú szülei ellen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a rendelkezésre álló adatok alapján kedden délután három testvér fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, azonban a legidősebb gyerek, egy 11 éves fiú elmerült a vízben. Testvérei - egy tízéves fiú és kilencéves húga - azonnal segítségért rohantak. Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút elütötte egy motorkerékpár, könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba vitték.

Forrás: Shutterstock

A rendőrség felidézte: a gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük elmerült a Dunában.
A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyermeket, emiatt a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai este a Tímár utca magasságában találták meg a gyermek holttestét a Dunában.

A BRFK hozzátette: tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak, felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért az óbudai nyomozók a szülőket kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.