Először sem a nézők, sem a helyszínen tartózkodók nem tudták, mi lehetett a hatalmas puffanás forrása. A kamera épp az egyik szereplő arcát mutatta, aki a hang hallatán láthatóan megrémült.

Boris Johnson július elején mondott le az ország éléről, és ezzel párhuzamosan megindult a harc nemcsak pártjának elnöki pozíciójáért, hanem a vele együtt járó miniszterelnöki posztért is. Mivel a legutóbbi választáson ismét a Konzervatív Párt került hatalomra az Egyesült Királyságban, ezért az új pártelnök automatikusan átveszi Johnson helyét a szigetország vezetésében.

A Konzervatív Párt új vezetőjét a tagság választja meg a két állva maradt jelöltből. Az egyikük a jelenlegi külügyminiszter, Liz Truss, míg ellenfele a volt pénzügyminiszter, Rishi Sunak. Ahhoz, hogy a párt tagjai körültekintően meghozhassák döntésüket, a két elnökjelölt élő tévévitában méri össze erejét. Július végén került sor a második ütközetre, mely nem várt fordulat miatt félbeszakadt.

A vitát a Talk TV élőben közvetítette, mikor az egyórás adás felénél hatalmas puffanás rémítette meg a résztvevőket. A kamera épp Trusst mutatta, akinek összerezzent az arca. Mint kiderült, a vita moderátora elájult és összeesett. A műsorvezető azóta már jobban van, de a szervezők az események hatására akkor a vita berekesztése mellett döntöttek – számolt be a hírről az MTI.

A szigetországot 2010 óta a Konzervatív Párt irányítja, de a mostani új pártvezér lesz sorban a negyedik új miniszterelnöke 12 év alatt az országnak David Cameron, Theresa May és Boris Johnson után.