A koronavírus-járvány miatt két éven át nem került sor Európa egyik legnagyobb és legnépszerűbb zenei fesztiváljára, a Szigetre. Idén azonban ismét megnyitotta kapuit a hazai és külföldi vendégek előtt az Óbudai-sziget.

Az elmúlt napokban csak úgy özönlenek a külföldiek a fővárosba: egymás után érkeznek a világsztárok, hogy idehaza forgassák legújabb filmjeiket, valamint azok a turisták, akik a Szigetre jönnek szórakozni. A napokon át tartó fesztivál a világ minden pontjáról idevonzza a bulizni vágyó fiatalokat, akik közül néhányat a Bors kifaggatott, hogyan érzik magukat a magyar fővárosban.

Teltházas volt a SZIGET fesztivál nyitónapja a Hajógyári-szigetenForrás: MTI/Mónus Márton

Előtte motoros túrán voltunk, onnan jöttünk ide. Van itt egy magyar ismerősünk, akit Hollandiában ismertünk meg, ő körbevezetett minket a városban, szóval kipróbáltunk pár bárt és éttermet

– meséli June, aki barátaival Belgiumból érkezett a fesztiválra. Egy holland lány, Joy nem először jár a Szigeten, az idei lesz számára a harmadik alkalom. Most elsősorban a szórakozáson van nála a hangsúly, de a fesztivál után mindenképp szakít időt arra, hogy felfedezze Budapestet is.

A Sziget augusztus 10-től 15-ig tart.