Sziget Fesztivál 2022 külföldiek sziget 2022 sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatt két éven át nem került sor Európa egyik legnagyobb és legnépszerűbb zenei fesztiváljára, a Szigetre. Idén azonban ismét megnyitotta kapuit a hazai és külföldi vendégek előtt az Óbudai-sziget.

Az elmúlt napokban csak úgy özönlenek a külföldiek a fővárosba: egymás után érkeznek a világsztárok, hogy idehaza forgassák legújabb filmjeiket, valamint azok a turisták, akik a Szigetre jönnek szórakozni. A napokon át tartó fesztivál a világ minden pontjáról idevonzza a bulizni vágyó fiatalokat, akik közül néhányat a Bors kifaggatott, hogyan érzik magukat a magyar fővárosban.

Teltházas volt a SZIGET fesztivál nyitónapja a Hajógyári-szigeten Forrás: MTI/Mónus Márton

– meséli June, aki barátaival Belgiumból érkezett a fesztiválra. Egy holland lány, Joy nem először jár a Szigeten, az idei lesz számára a harmadik alkalom. Most elsősorban a szórakozáson van nála a hangsúly, de a fesztivál után mindenképp szakít időt arra, hogy felfedezze Budapestet is.

A Sziget augusztus 10-től 15-ig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.