Korrekt rezsit szeretnél? Már csak pár órád van ügyet intézni az MVM-nél

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uli Deck -
rezsi MVM mérőállás rezsicsökkentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kormány döntésének értelmében augusztus 1-jétől a magyarországi lakosok csak akkor juthatnak rezsicsökkentett áron gázhoz és villanyhoz, ha az átlagfogyasztás alatt maradnak. Ezen felül úgynevezett lakossági piaci árat kell fizetniük.

Hogy az ügyintézést gördülékenyebbé tegyék, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. mindenki számára lehetőséget biztosított, hogy soron kívül bediktálhassa aktuális mérőállásait – ennek határidejét nemrég augusztus 15-ig meghosszabbították.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Uli Deck

Akinek vélhetőleg átlag feletti lesz az energiafelhasználása a 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakban, annak érdemes az augusztus 1. előtti időszak lezárása céljából lejelenteni mérőórái pontos állását. Az MVM a honlapján felhívja a figyelmet arra, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes élniük ezzel a lehetőséggel – írja a Promotions.

Hozzátették: nincs baj, ha valaki nem küldi el az aktuális mérőóraállásokat – ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik, és a 2022. július 31-ig, illetve a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Ha mindenképpen ragaszkodsz a diktáláshoz, a mai napon még megteheted azt az mvmnext.hu/ugyfelszolgalat címen elérhető online ügyfélszolgálaton vagy a telefonos ügyfélközpontban. A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órás intervallumban lehetséges az online felületen, illetve a telefonon keresztül történő automatikus diktálás esetén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.