Nem fordul jobbra az időjárás: zivatarok, jégeső és viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső zivatar csapadék zivatarveszély zápor Szél figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, az egész országban durva károkat okozott a pénteken érkezett vihar. Az időjárás miatt az augusztus 20-ai tűzijátékot is elhalasztják: egy hét múlva rendezik meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni veszélyjelzésében azt írta: továbbra is több hullámban várhatók zivatarok az országban. A zivatarokat legfőképp felhőszakadás (egyes helyeken akár több mint 50 milliméternyi csapadék) kísérheti, de lokálisan jégeső (jellemzően 1-3 centiméter átmérőjű jégdarabokkal), továbbá viharos széllökések is kísérhetik.

Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére, köztük a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Tolna megyére másodfokút.
Veszélyjelzésükben azt írták: vasárnap, főleg a Dunántúlon már inkább a folyamatos eső lesz a jellemző.

Arrafelé a tartós esőzés nyomán 24 óra alatt jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat, kisebb körzetekben akár 80-100 milliméternyi csapadék sem zárható ki - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.