Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, az egész országban durva károkat okozott a pénteken érkezett vihar. Az időjárás miatt az augusztus 20-ai tűzijátékot is elhalasztják: egy hét múlva rendezik meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni veszélyjelzésében azt írta: továbbra is több hullámban várhatók zivatarok az országban. A zivatarokat legfőképp felhőszakadás (egyes helyeken akár több mint 50 milliméternyi csapadék) kísérheti, de lokálisan jégeső (jellemzően 1-3 centiméter átmérőjű jégdarabokkal), továbbá viharos széllökések is kísérhetik.

Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére, köztük a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Tolna megyére másodfokút.
Veszélyjelzésükben azt írták: vasárnap, főleg a Dunántúlon már inkább a folyamatos eső lesz a jellemző.

Arrafelé a tartós esőzés nyomán 24 óra alatt jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat, kisebb körzetekben akár 80-100 milliméternyi csapadék sem zárható ki - írták.