Tömeges ételmérgezés a magyarok kedvenc üdülőhelyén: lezártak egy szállodát

mérgezés Montenegro ételmérgezés Budva üdülőhely szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári szezonban sokak kedvelt úticélja a tengerparton fekvő Budva városa. A természeti szépségekben és történelmi emlékekben is gazdag montenegrói településen azonban közel száz embernek rémálommá vált a nyaralás.

Majdnem száz ember fordult orvoshoz gyomorpanaszokkal Budván. A megbetegedett turisták többsége kórházi ápolásra szorult, ám egyikük sem maradt sokáig az intézményben, és egy éjszakát követően mindenkit hazaengedtek. A hatóságok egyelőre nem tudják, pontosan hol és mi mérgezhette meg a nyaralókat, de az egyik kedvelt szállodát lezárták.

A felkapott adriai üdülőváros, a montenegrói Budva látképe Forrás: Think Stock Photos

Az ételmérgezést szenvedett turisták mindegyike a Loza szállodában szállt meg, ezért az idegenforgalmi ügynökség megtiltotta a hotel saját éttermének, hogy a vizsgálat ideje alatt ételt szolgáljon fel – írja a Nova.rs alapján a Szabad Magyar Szó. A portál szerint a montenegrói hatóságok arról tájékoztatták a sajtót, hogy három hónap alatt ez a nyolcadik alkalom, hogy le kell zárni a Lozát.

A megbetegedett turisták zöme Lengyelországból, Szlovákiából és Szlovéniából érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.