Albert Györgyi tragédiája: "Amikor ezzel szembesült, akkor húzott bele az ivásba"

Forrás: Origo -
tragédia Albert Györgyi újságírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Albert Györgyi 13 évvel ezelőtt, 2008. október 3-án, 44 évesen vesztette életét. Bár munkájában sikeres volt, magánéletében súlyos problémákkal küzdött. Többek szerint nem így alakult volna az újságíró élete, ha születik egy gyermeke. 

Albert Györgyi a magyar televíziózás és újságírás kiemelkedő alakja volt. Tehetségének köszönhetően olyan világsztárokkal készíthetett interjúkat, mint Paul Simon, John Travolta vagy Madonna, de az Oscar-díjak átadásáról is rendszeresen tudósított.

A Podpad podcastjében Kadarkai Endrével arra keresik a választ, hogy vajon meg lehetett volna menteni Albert Györgyit. A beszélgetés során Láng Zsuzsa, Szilágyi János és Rónai Egon mellett Geszti Péter is visszaemlékezett az egykoron nagyszerű újságírónőre és életére.

Albert Györgyit sokáig siratta kedvese, Szeress rovat Forrás: Origo

Láng Zsuzsa szerint, ha Györgyinek született volna gyermeke, teljesen más irányt vett volna az élete.

"Amikor ő ezzel szembesült, hogy nem lesz gyereke, nyilvánvalóan akkor húzott bele az ivásba"

- emelte ki Láng Zsuzsa, kitérve arra, hogy többszöri beültetés után sem sikerült teherbe esnie, és ez kritikus pont volt az életében.

Majd hozzátette, hogy később Györgyi elhatározta: abbahagyja az ivást, és egyik napról a másikra végleg le is számolt vele. Ehhez azonban sok gyógyszer kellett, például szívgyógyszerek; több szakember is megerősítette, hogy a pirulák hirtelen megvonása is közrejátszhatott a halálában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.