Friss hírek érkeztek a műtét után lélegeztetőre került Forma-1-es pilótáról

Alexander Albon lélegeztetőgép Forma-1 F1 Williams vakbélgyulladás vakbélműtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 9. és 11. között rendezték meg a Forma-1-es Olasz Nagydíjat. Ez volt a sorozat idei utolsó európai állomása, ezt követően már csak ázsiai, amerikai és közel-keleti helyszínek vannak hátra. A Williams fiatal thaiföldi-brit pilótájának azonban ki kellett hagynia a monzai futamot.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Alexander Albont vakbélgyulladás miatt kellett megműteni. Az operáció sikeres volt, ám komplikációk adódtak: egy ritka szövődmény következtében légzési nehézségek léptek fel, emiatt intubálni kellett és az intenzív osztályra került. Az orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült stabilizálni az állapotát.

Alexander Albon Forrás: Williams Racing

A hét elején kikerült az intenzív osztályról, és kedden már a kórházból is hazaengedték a Williams csapat versenyzőjét. A rehabilitáció nagyjából három hetet vesz igénybe, és egyelőre még kérdéses, hogy Albon rajthoz tud-e állni a következő, szingapúri futamon, ami szeptember 30. és október 2. között kerül megrendezésre – írja a Formula.hu.

Ha nem lesz megfelelő egészségi állapotban, könnyen elképzelhető, hogy a helyét ismét a holland Nick De Vries veszi át, aki élete első Forma-1-es versenyén, a múlt heti Olasz Nagydíjon két világbajnoki pontot szerzett a Williamsnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.