Ez lehetett II. Erzsébet halálának oka a szakember szerint

Forrás: AFP -
magány Fülöp herceg II. Erzsébet halála II. Erzsébet időskor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet brit királynő szeptember 8-án, hetven év uralkodás után örökre lehunyta a szemét. Habár nagyon szép kort élt meg, halála mégis váratlanul érte a briteket és a világon élő emberek millióit, ám egy szakember szerint látható jelei voltak az uralkodó leépülésének.

A magány és a szomorúság képes felemészteni az ember lelkét és a testét is. Nem ritka, hogy valaki egy traumát vagy tragédiát követően hirtelen lefogy, vagy éppen ellenkezőleg, evésbe fojtja a bánatát. Az idősek mindenkinél nehezebb birkóznak meg a változásokkal, egy házastárs elvesztése pedig olyan sokk lehet, ami szó szerint megbetegítheti az életben maradt személyt.

Forrás: AFP

Gyakran hallani olyan esetről, hogy a több évtizede együtt élő idős párok szinte egymás után távoznak az élők sorából, és ez nem egy véletlen jelenség. A szeretett fél elvesztése után képes az ember egészsége rohamos ütemben romlani, és ez volt megfigyelhető II. Erzsébetnél is.

A királynő tavaly tavasszal veszítette el férjét, Fülöp herceget, akit Erzsébet a halála napjáig gyászolt. Egyesek szerint ettől kezdve folyamatosan romlott az uralkodó állapota és nem szervi betegség, hanem a magány és férje hiánya okozta a halálát. Nem egyedüli eset, hogy valaki belebetegszik a magányba, erről Dr. Hevesi Kriszta pszichológus részletesen is mesélt a Mokka adásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.