A kerítés bűntett elkövetése miatt elfogatóparanccsal keresett férfit Németországban fogták el.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat egy 52 éves férfival szemben. A körözött férfi ellen a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a jogerősen kiszabott hat év börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

A körmendi lakcímmel rendelkező férfi helyet kapott a magyarországi legkeresettebb körözöttek TOP 50-es listáján.

A legkeresettebb körözöttek top 50-es listáján szerepel a magyar férfi, akit Németországban fogtak el a rendőrökForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai által beszerzett információk alapján az európai elfogatóparanccsal körözött személy felkutatását a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ kezdte meg. Lokalizálták a férfi vélt németországi tartózkodási helyét és elfogása érdekében együttműködést kezdett a német társszervekkel.

Az összehangolt akció során megállapították, hogy a keresett férfi más személyazonosságát felhasználva Chemnitz városában bujkál. Elfogására 2022. szeptember 29-én került sor a német hatóságok által, amely a Körmendi Rendőrkapitányság körözési tevékenységének és a nemzetközi információáramlás gördülékenységének eredménye.

Kiadatása és hazaszállítása folyamatban van - olvasható a police.hu oldalán.