Szerdán egy anonim felhasználó kiírta egy angol nyelvű szélsőjobboldali csoportba, hogy másnap meg fogja ölni az egyik osztálytársát. A rendőrök még aznap este elfogták a 16 éves Győr-Moson-Sopron megyei fiatalt.

Csupán néhány nap telt el a budapesti első kerületi Hunfalvy iskolában történt késelés óta, most pedig egy Győr-Moson-Sopron megyei fiatal készült arra, hogy végezzen az egyik osztálytársával. A rendőrség még a tett előtt elkapta a fiút.

Október 12-én tájékoztatta a TEK az illetékes hatóságokat, hogy egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt csoportba valaki angolul beírta, hogy másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A csoport tagjai azt kérték tőle, hogy videózza le a gyilkosságot.

illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Az információjelzést követően a TEK több oldalról is ellenőrizte az üzenetet, majd azonosította a személyt. Ezután felvette a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI), majd a két szerv azonnal akcióba lépett, és még aznap este elfogták a fiút Győr-Moson-Sopron megyei tartózkodási helyén.

A 16 éves kamaszt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

"A rendőrség ezúton hívja fel különösen a fiatalok figyelmét arra, hogy mind a közösségi térben, mind a különböző chatfórumokon tett bejegyzések következményeket vonnak maguk után. Felelőtlen, meggondolatlan kijelentéseket senki ne tegyen még az online térben sem! Számolni kell azzal, hogy egy esetleg könnyelmű bejegyzésnek is akár büntetőjogi vonzatai lehetnek" - írja a police.hu.