Terhessége miatt támadták a paralimpiai bajnokot: "Úgyis fogyatékos lesz a gyereked"

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
terhesség Illés Fanni úszó paralimpia fogyatékosság várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Illés Fanni idén áprilisban jelentette be, hogy gyermeket vár, a pici pedig a legnagyobb egészségben látta meg a napvilágot nyár végén. A fiatal sportolót és most már édesanyát azonban rengetegen bántották azért, mert gyermekvállalásra adta a fejét.

Fanni egész életében azt hallgatta másoktól, hogy ne vállaljon gyereket, mert úgyis fogyatékos lesz, mint ő maga. Sokan azt is a szemére vetették, hogy nem fogja tudni ellátni a gyermekét, és bár próbált nem odafigyelni ezekre a szavakra, mindegyik elérte a szívét. Egy idő után elkezdett kételkedni magában, nem tudta, sikerülhet-e neki az anyaság, vagy pedig a támadóinak lesz igaza?

Szerencsére nem a bántalmazók nyertek és Fanni ma már nemcsak sikeres sportoló, hanem büszke édesanya is, aki mesélt az őt ért megpróbáltatásokról.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Igazságtalannak tartom, mert egy kisbabát úgy leírni, hogy úgyis fogyatékos lesz, azért, mert az édesanyjának nincsenek lábai, azért ez szerintem tudatlanságból fakad és az a baj, hogy itt tartunk, hogy másokat bántunk azért, mert valamilyenek. Én nem tehetek arról, hogy így születtem. Én csak élem az életem és szerintem kihozom belőle a 100%-ot. Inkább akkor éreztem, hogy más vagyok, amikor az emberek ezt éreztették velem"

– idézte a Ripost a paraúszót, aki a Palikék Világa legújabb adásának volt a vendége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.