"Nincs olyan nap, hogy ne beszélnénk Sándorról" - a háborúban elhunyt magyar katona özvegye képtelen elfogadni férje halálát

Kis Sándor özvegy háború Orosz-ukrán háború katona hősi halál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napig úgy vannak az orosz-ukrán háború magyar elesettjének, Sándornak a holmijai, ahogy azokat hagyta. A katona özvegye, Mária a mai napig nem fogadta el, mi történt imádott férjével.

Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy a februárban kezdődött orosz-ukrán háborúban az elsők között vesztette életét a magyar felmenőkkel rendelkező kárpátaljai katona, Kis Sándor. A tengerész épp szolgálatot teljesített, amikor rakétatámadás érte a hajóját Ocsakovnál. A becsapódás előtt néhány perccel még telefonon beszélt Máriával, és arra kérte, hogy gyermekeikkel, Györggyel és Vaszilijjel menjenek biztonságos helyre. A robbanás után Sándor felesége nem érte el férjét, ám ekkor még eszébe sem jutott, hogy tragédia történt.

"Amikor felvettem a kapcsolatot a hadsereggel, közölték, hogy Sándor neve nem szerepel a halottak listáján, de azt mondták, hogy menjek be a sebesülteket ellátó kórházba. Ott kiderült, hogy a sürgősségi osztályon nem fekszik a férjem, ezért leküldtek a halottasházba. Ott találtam meg a szerelmemet"

– mondta a Borsnak nem sokkal a tragédia után a hadiözvegy.

Forrás: Shutterstock

Mária mindent elkövet, hogy értelmet nyerjen férje halála, és szeretné, ha az egész világ megismerné Sándor történetét.

"Bár a mai napig nem mondtam el nekik a teljes igazságot az édesapjuk haláláról, nincs olyan nap, hogy ne beszélnénk Sándorról. A mai napig szeretjük őt, ezt a gyerekek minden egyes alkalommal elmondják"

– nyilatkozta most a családanya.

Mária a mai napig nem tudott új életet kezdeni, közös otthonukban minden ugyanúgy van, mint amikor Sándor még életben volt.

"Nem szeretném Sándor személyes holmijait elpakolni. Azzal, hogy látom azokat, egy kicsit olyan, mintha még ő is velünk lenne. Megnyugtat, ha látom a fényképét, vagy megölelhetem a kedvenc ruháit. A gyerekekkel nem is szeretnénk Ocsakovból elköltözni"

-mondta Mária.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.