Nem történt sem gázolás, sem cserbenhagyás Dunaújvárosban: ezt közölte az esetről a rendőrség

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
vizsgálat Dunaújváros baleset Cserbenhagyás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő információ derült ki a dunaújvárosi balesetről: a rendőrség vizsgálatai alapján sem gázolás, sem cserbenhagyás nem történt.

Egy dunaújvárosi kisfiú szülei szemtanúkat kerestek, ugyanis az anya állítása szerint gyermekét elgázolták, és cserben hagyták. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálatai szerint azonban az eset nem így történt.

Nem történt gázolás Dunaújvárosban - Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor

"A nevesített eset körülményeinek kivizsgálása során begyűjtött adatok, valamint a térfigyelő kamerarendszer által rögzített felvételek alapján közúti közlekedési baleset nem történt. 2022. november 8-án 16 óra 17 perckor egy Seat típusú személygépjármű vezetője a Baracsi úton közlekedett az Aranyvölgyi út irányába. A Baracsi út és az Aranyvölgyi út kereszteződéséhez érve, a forgalomirányító fényjelző készülék zöld jelzésére elkanyarodott az Aranyvölgyi útra, keresztezve az ott található kijelölt gyalogos-átkelőhelyet. A gyalogos-átkelőhelyen mindeközben rollerrel kelt át egy gyermekkorú fiatal a Baracsi út felől az Arany János utca irányába. A Seat vezetője, aki későn észlelte a rollerrel haladó fiatal fiút, a közlekedési baleset és az ütközés elkerülése érdekében hirtelen balra kormányozta gépjárművét, és áttért a belső forgalmi sávba, ennek ellenére a személyautó jobb első sárvédője és a roller kereke összeértek.

Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. Az elkövetett közlekedési szabályszegések miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya a gépjármű vezetőjével és a rolleres fiatallal szemben is szabálysértési feljelentéssel élt" - írták a Duol kérdésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.