Egy nővér megrendítő vallomása: ezek a halálos betegek utolsó szavai

Forrás: Shutterstock -
halál Julie nővér gyász nővér ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A halál sokak számára nemcsak ijesztő, hanem tabunak is számít. Egy ápolónő ezért indított saját TikTok-csatornát, hogy edukálja az embereket és megmutassa a világnak, hogy mi történik a halál előtt. Ha ugyanis ismerjük, tudjuk, mi vár ránk, kevésbé fogunk tartani tőle.

Julie nővért több mint egymillióan követik a TikTokon és videói is rendkívül népszerűek. A Los Angeles-i ápolónő kilenc évig dolgozott egy kórház intenzív osztályán, de váltott, és már öt éve egy hospice házban teljesít szolgálatot. Ezek azok az intézmények, ahol a halálos beteg emberek békében, nyugalomban tölthetik az utolsó napjaikat.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Julie elmondja a betegeknek és a családjaiknak, hogy mire számíthatnak a hospice-ellátás során, és mire kell felkészülniük, milyen tünetekkel jár majd a betegség és az úgynevezett aktív haldoklás. Ez utóbbiak közé tartozik például a légzés és a bőrszín megváltozása, a váladékozás és láz, melyek mind normális és egyáltalán nem fájdalmas tünetek.

A nővér emellett arról is mesélt a Sunnak, hogy miket szoktak mondani a betegek életük utolsó perceiben:

– árulta el Julie nővér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.