Megúszhatta volna az elfogatóparancsot Molnár Gusztáv: ezt kellett volna tennie

Forrás: Színfolt Film -
Molnár Gusztáv elfogatóparancs bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Molnár Gusztáv felkerült a körözött személyek listájára, de könnyen megúszhatta volna ezt az újabb problémát.

A színész botrányaitól és problémáitól hangos a sajtó, miközben szeretteit és munkáját is elveszítette. Az egykori sorozatsztárt az ág is húzza, ugyanis nemrég felkerült a rendőrség honlapjára, a körözött személyek listájára. Megúszhatta volna azonban, hogy újabb bajba keveredjen, egy független jogi szakértő szerint csak levelet kellett volna küldenie a Gödöllői Járásbíróságnak.

Levelet kellett volna írnia Forrás: Színfolt Film

"Ha bíróság adta ki az elfogatóparancsot, a rendőrség nem is mérlegelhet, ha megtalálják a körözött személyt, nem számít a bűncselekmény súlya. Mindenképpen a bíró elé kell vinni a terheltet" – mondta el a Blikknek dr. Gerencsér András.

"Abban az esetben, ha a körözött személy orvosi felügyelet alatt áll, esetleg elvonókúrán vesz részt, a bíróság általában megengedőbb. Ha valaki elvonón van, kimentés lehet, de ha átvette az idézést, akkor tizenöt napon belül jeleznie kell az illetékes bíróságnak, hogy egészségügyi okból kifolyólag nem tud majd részt venni a tárgyaláson. Fontos megjegyezni, hogy a bírónak kötelezettsége van, általában minden eljárást két éven belül le kell zárnia, így – amennyiben a terhelt nem küldött értesítést, a távolmaradását nem mentette ki – jogszerű, hogy elfogatóparancsot adnak ki ellene" - tette hozzá az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.