Öt évvel ezelőtt tűnt el Novozánszki Fanni, a ValóVilág egykori játékosa. Ennyi idő kell ahhoz, hogy halottá nyilváníthassák. A lány édesanyja, Katalin és a család ügyvédje ezt kérelmezte is. 

"Sajnos, attól félek, hogy ez sem fog zökkenőmentesen zajlani. Először az illetékes bíróság egy hirdetményt köteles megjelentetni 30 napig a honlapján. Ez gyakorlatilag egy felhívás, hogy aki bármit tud az eltűnt lány hollétével kapcsolatban, jelentkezzen. Ezt követően tárgyalás kezdődik, ahol meghallgatják a gyilkosságért első fokon elítélt B. Lászlót is. Ő feltehetőleg azt mondja majd, amit eddig is, hogy élve átadta Fannit megoldó embereknek, és azóta nem tud róla semmit, magyarán szerinte az sem kizárt, hogy él a lány. Ezután majd nekem kell bizonyítani, hogy ez hazugság, és minden létező, fellelhető bizonyíték a lány halálát támasztja alá. Végül, ha jogerősen kihirdetik a halottá nyilvánító végzést, ezt a bíróság megküldi az anyakönyvi hivatalnak és a Vöröskeresztnek" - mondta dr. Lichy József, aki a Storynak arról beszélt, a fiatal lány édesanyjával, Katalinnal két napja kérelmezték, hogy holttá nyilvánítsák a realitysztárt.

"Sajnos semmi reményünk nincs, hogy még él, vagy hogy ennyi év után megtalálják a holttestét. Ez egy lelki és egyúttal jogi lezárása is a tragédiának" - és hozzátette, lesz egy halotti anyakönyvi kivonat, amellyel megkezdődhet a hagyatéki eljárás.

Forrás: Facebook/Origo

"Ennek fényében a Fanni lakásában talált közel ötmillió forint, az autója, illetve minden vagyontárgya a szüleire száll. És végre emlékhelye is lehet a temetőben, ha a családja szeretné, erre ugyanis mindeddig nem volt lehetőség" - nyilatkozta az ügyvéd. 

Novozánszki Fanni gyilkosa egyébként nem nyugszik bele az ítéletbe: minden pont ellen fellebbezett.