VV Fanni édesanyja kérelmezte: nyilvánítsák halottá lányát

Forrás: Facebook -
Novozánszki Fanni VV Fanni gyilkosság VV Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt évvel ezelőtt tűnt el Novozánszki Fanni, a ValóVilág egykori játékosa. Ennyi idő kell ahhoz, hogy halottá nyilváníthassák. A lány édesanyja, Katalin és a család ügyvédje ezt kérelmezte is. 

"Sajnos, attól félek, hogy ez sem fog zökkenőmentesen zajlani. Először az illetékes bíróság egy hirdetményt köteles megjelentetni 30 napig a honlapján. Ez gyakorlatilag egy felhívás, hogy aki bármit tud az eltűnt lány hollétével kapcsolatban, jelentkezzen. Ezt követően tárgyalás kezdődik, ahol meghallgatják a gyilkosságért első fokon elítélt B. Lászlót is. Ő feltehetőleg azt mondja majd, amit eddig is, hogy élve átadta Fannit megoldó embereknek, és azóta nem tud róla semmit, magyarán szerinte az sem kizárt, hogy él a lány. Ezután majd nekem kell bizonyítani, hogy ez hazugság, és minden létező, fellelhető bizonyíték a lány halálát támasztja alá. Végül, ha jogerősen kihirdetik a halottá nyilvánító végzést, ezt a bíróság megküldi az anyakönyvi hivatalnak és a Vöröskeresztnek" - mondta dr. Lichy József, aki a Storynak arról beszélt, a fiatal lány édesanyjával, Katalinnal két napja kérelmezték, hogy holttá nyilvánítsák a realitysztárt.

"Sajnos semmi reményünk nincs, hogy még él, vagy hogy ennyi év után megtalálják a holttestét. Ez egy lelki és egyúttal jogi lezárása is a tragédiának" - és hozzátette, lesz egy halotti anyakönyvi kivonat, amellyel megkezdődhet a hagyatéki eljárás.

Forrás: Facebook/Origo

"Ennek fényében a Fanni lakásában talált közel ötmillió forint, az autója, illetve minden vagyontárgya a szüleire száll. És végre emlékhelye is lehet a temetőben, ha a családja szeretné, erre ugyanis mindeddig nem volt lehetőség" - nyilatkozta az ügyvéd.

Novozánszki Fanni gyilkosa egyébként nem nyugszik bele az ítéletbe: minden pont ellen fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.